Wat mag er in een bouw en sloopafval container?
Het huren van een container wordt steeds populairder in Nederland. Er zitten namelijk veel voordelen aan, die voor meer gemak zorgen. Samen met u zorgen we ervoor dat Nederland schoon blijft.
Bouw- en sloopafval, veel mensen weten niet wat het is. Laat staan wat er in een container mag. Hierdoor ontstaat al snel de vraag: wat mag er in bouw en sloopafvalcontainer? Vraagt u zich ook af wat er in uw container mag wanneer u een afvalcontainer huurt bij Container Nederland? Het antwoord is simpel: bouw- en sloopafvalis namelijk een gemengde afvalstroom en dat wil zeggen dat deze in tegenstelling tot de andere afvalstromen bestaat uit verschillende afvalsoorten. Het is belangrijk dat u de juiste soort container uitkiest bij uw passende vorm van afval. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Het is namelijk mogelijk dat u beboet wordt wanneer afval niet op de juiste wijze gescheiden wordt. In deze blog leggen wij u uit wat bouw- en sloopafval precies is en wat er in een bouw en sloopafval container afgevoerd mag worden.
Wat is bouw en sloop afval?
Hieronder maken wij onderscheidt tussen wat wel en niet geclassificeerd wordt als bouwafval. Wanneer u dit weet kunt u een container huren voor al uw afval. Allereerst moet u ervoor zorgen dat u de juiste bouw- en sloopcontainer gehuurd heeft voordat u begint met de container te vullen. Hieronder zullen wij plaatsen wat u wél en niet mag lozen in uw container.
Wat mag er wel in een bouw en sloopafval container?
- Grofvuil
- Glas
- Papier en karton
- Isolatiemateriaal
- Gips/gasbeton
- Vloerbedekking
- Plastic en kunststof
- Hout
- Metalen (schroot)
- Puin (Let op! Bij een 10m³ container maximaal 50%
Wat mag er niet in een bouw en sloopafval container?
- Matrassen
- Autobanden
- Witgoed (Zoals koelkasten en vriezers)
- Dakafval
- Asbest / asbest vergelijkend materiaal
- Spuitbussen/kitspuiten/verfblikken (of ander chemisch afval)
- Zand/ grond
Soorten afvalcontainers
Bij Container Nederland hebben wij vier soorten bouw- en sloopafval containers die wij verhuren door het hele land! Hiermee proberen wij u te voorzien in al uw behoeften, waar u zich ook bevindt! Wanneer u ervoor kiest om een bouw- en sloopafval container te huren, scheelt u dit meerdere ritten naar het milieupark. De volgende bouw- en sloopcontainers zijn beschikbaar bij Container Nederland: 3m³, 6m³, 10³ en een gesloten versie van de 10³ grootte container. Zoals wij al eerder vermeldde, is het niet toegestaan om de 10m³ containers voor meer dan 50% te vullen met algeheel puin.
Hoe werkt levering en plaatsing bij Container Nederland?
Wij hebben als streven dat wanneer u op werkdagen voor 15:30 besteld, wij uw container de volgende dag nog plaatsen. De tijdsindicatie voor plaatsing valt tussen 07:00 en 17:00. Toch is het ook mogelijk dat het buiten deze tijden valt door onvoorzienbare redenen.
De container mag na aankomst in totaal vier weken blijven staan, u betaalt immers standaard voor de volledige vier weken. Wilt u de container voor een langere periode huren? Dan wordt er een extra huurtarief in rekening gebracht. De container dient niet verplaatst te worden en zal worden opgehaald op de aangegeven datum op uw ophaalformulier.
In de meeste gevallen heeft u geen vergunning nodig voor een container in uw gemeente. Voor de zekerheid raden wij u wel aan om op de website van uw lokale gemeente dit na te vragen of naar een gemeenteloket te gaan.